top of page

Vizka


MÅSEBO VIZKA S40431/95


e. SE J(D) CH Måsebo Robin Hood
u. SE J(D) Måsebo Grizzla


Det första taxen!

Vizka var en liten försiktig taxdam som visade mycket stor tillgivenhet. Vizka var en gåva från Strandells, Måsebo Kennel. Hon trivdes inte så bra tillsammans med de övriga hundarna på kenneln och fick därför bli ensamhund hos Martin som vid den tiden studerade till jägmästare. Vizka var med överallt. Tillsammans tillbringade vi också mycket tid i skogen. Så värst mycket vilt fälldes inte för henne men tack vare henne väcktes intresset för taxar och taxjakt.

Tyra


SE J(D)CH MÅSEBO NOJZAN S45849/2001


e. SE U(D) CH SE J(D) CH Stubbkärrs Gröt-Nisse
u. SE J(D) CH Måsebo Jo-Jo


Tyra som vi kallade henne var vår första riktiga drevtax. Dotter till smått legendariska Måsebo Jo-Jo.

 

Tyra jagade in Martin och inte tvärtom. Hon var en helt fantastisk hund. Som hon kunde jaga. Den första riktiga hunden blir såklart alltid speciell och det kanske är svårt att uttala sig helt objektivt men hon var verkligen en mycket bra hund. En enorm jaktlust och ett fantastiskt skall. Dessutom hittade hon alltid tillbaka även om det kunde ta några timmar ibland. Hon släpptes utan pejl fram till 2007.

 

Drevprovsresultaten varierade men hon blev bästa Sörmlandshund på deras ordinarie prov 2007, då domaren Björn Johansson lånade ut sin pejl. Det blev allt lite lättare att veta vartåt drevet dragit när man använde pejl. Tyra hade också ett intresse för grytjakt och trots husses amatörfasoner blev ett par grävlingar skjutna för henne. 
 

Svea

SE J(D)CH TRASKAS SVEA SE38266/2013


Svea var en utpräglad drevtax med mycket motor. Hon gillade jaktdagar med både för- och eftermiddagssläpp. Låg alltid först i klungan då vi var ute och cykelmotionerade. I ungdomen drev hon allt hon kom åt. Det lugnade sig och rådjur var favoritvilt. Drevchampionatet tog hon på tre raka starter. Enligt husse, en tax med högsta lägstanivå. Mycket bra sök. En dag utan drev upplevde vi aldrig med henne. I utställningsringen visade hon också framfötterna och kunde stoltsera med ett cert.

bottom of page