top of page

OM OSS

Vi, Johanna och Martin Ahlström bor med våra barn, taxar och lite andra djur på en liten gård i hjärtat av Småland, närmare bestämt byn Asa. Här finns nära nog optimala marker för jakt med tax. Förutom den egna kennelverksamheten är Martin även engagerad i Kronobergs taxklubb, både som vice ordförande i styrelsen och som drevdomare. 

FÖRSTA TAXEN
Taxar och taxjakt har funnits i mitt liv i sedan 1998. Det var familjen Strandell, Måsebo som introducerade mig till jakten med tax. Det hela började med Måsebo Vizka. Vizka var en liten försiktig taxdam som visade mycket stor tillgivenhet. Tillsammans tillbringade vi mycket tid i skogen. Så värst mycket vilt fälldes inte för henne men tack vare henne väcktes intresset för taxar och taxjakt. Strandells fungerar fortfarande som rådgivare när det gäller taxfrågor, vilket jag är mycket tacksam för.


AVELSPOLICY

Med en liten kvalitetsinriktad uppfödning är målet att skapa utmärkta drevtaxar, med ett trevligt sätt och god exteriör.  Avel sker endast på jaktligt sett välmeriterade hundar med god exteriör. Hundarna skall också fungera väl i hemmiljö, det är trots allt där de tillbringar den största tiden. 


För oss är arvet viktigt. Vi är övertygade om att välmeriterade taxar i stamtavlan ökar chansen för goda jaktegenskaper hos våra valpar. Vi är också av den uppfattningen att bredd är bättre än spets om man måste välja. Alltså hellre en täckhund från en kull där syskonen också visat goda resultat än en topphund med syskon som inte håller måttet. Vi vill att våra kullar ska hålla en jämn och hög kvalitet.

 

VARFÖR TAXAR?
Är man intresserad av riktig jakt med hund, tycker om rådjur, hjort eller hare på matbordet och har barn hemma är taxen den perfekta hunden. Taxens förmåga att slå på och av; när det är jakt så är det jakt till 100% och när det inte är jakt så är det inga problem att tillbringa en dag i soffan med husse. Just förmågan att kunna slappna av är viktig då det ibland finns andra saker än jakt på schemat. Tack vare sitt format och är den också mycket lätt att ta med.  Taxen har en omvittnad integritet/charm/personlighet, som gör att har man en gång skaffat tax är det svårt att vara utan. Taxen är kort och gott sin egen.

050817 011.jpg

HÄR FINNS VI

Vi bor i Asa, ca 14 km öster om Lammhult.

Du når oss på mail eller telefon 072-5781566.

bottom of page